16:00

Morön BK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Morön BK

Ohtana/Aapua förlorar hemma på Skolvallen mot Morön med 1-2 (1-1)
OAFF får en drömöppning när man tar ledningen i den 4:e minuten då en frispark från Miikka Koivuniemi via en Moröspelare går till en friställd Joel Hiltunen som nickar in bollen till 1-0. Morön kommer dock snabbt in i matchen och i den 15:e minuten kan Hannes Vikberg sätta kvitteringen tätt intill Kottens vänstra stolpe. OA är på väg att återta ledningen strax därpå när Joel Hiltunen får bollen inne i straffområdet men skottet styrs till hörna. Sista 25 minuterna av första spelar Morön riktigt bra och vi har fullt jobb att freda oss, dock skapar man inga riktigt farliga målchanser utan vi går till paus med 1-1 vilket kanske inte helt speglar matchen då Morön haft ett spelmässigt övertag.

Andra halvlek inleds mycket bra från OAFF:s sida och nu är det vi som dominerar. I den 56:e minuten kommer Joonas Hakala igenom men målvakten räddar friläget. På kontringen som följer blir vi överspelade i mittförsvaret och en fri Andreas Marklund kan rulla in 1-2 - en kalldusch efter den fina starten. Tre minuter senare jublar hemmapubliken när Miikka Koivuniemi slår en inåtskruvad frispark som passerar flera spelare och en maktlös målvakt; men tyvärr går bollen i insidan av stolpen och ut. I den 65:e minuten gör Johannes Pekkari ett fint genombrott som målvakten är snabbt ute på och avvärjer läget. Morön kontrar med ett liknande genombrott som Kotten klarar med fötterna. Sista kvarten orkar vi inte riktigt trycka på i anfallet utan Morön klarar ganska galant av att försvara sin ledning. I 90:e minuten har Morön ett fint distansskott som Kotten gör en utmärkt räddning på. Matchens sista chans får Johannes Pekkari men volleyskottet smiter strax utanför stolpen. Domarens pipa ljuder för full tid och matchen slutar 1-2.

Sett över 90 minuter är Moröns seger knapp men rättvis. Morön är ett komplett lag med stora starka spelare som har såväl teknik som snabbhet och resultaten i helgens omgång gör att dom är tämligen klara seriesegrare redan nu!
OAFF gör en riktigt bra match där speciellt andra halvlek var en av årets bästa! Kotten gör en stabil match i målet med flera kvalificerade räddningar. Försvarsmässigt var det också riktigt bra och dom extra plussen delar vi ut till Anders Palo och Adam Zingmark. På mittfältet stred vi tappert hela matchen och där plussar vi för Miika Koivuniemi. Framåt gav vi det starka Morö-försvaret fullt jobb, extra plusset går till Johannes Pekkari. I ett mycket gediget Morön går plusbetygen till Ludvig Marklund som dominerade stort på mittfältet samt till snabbe Mathias Hedmark och starke Sebastian Shafei Åman. Domaren Mattias Eriksson gör inte en prickfri insats men klart godkänd blir betyget!

Laget: Kotten - Jocke L, Adam, Palo, Micke K - John (ut 43), Mäki, Joel, Miikka - Johannes P, Joonas
Ers: Johan S (in 43)